Dagje Takamatsu.

22 april 2026 - Takamatsu, Japan

Een rust dagje ingepland dit is een stad met een paar mooie parken en we willen wel even de benen strekken. Na het ontbijt wat weer goed voor elkaar was, zijn we met de fiets en de fototoestellen op weggegaan. Bij het park staan de eerste bussen auto's en fietsen al op de parkeerplaatsen. We mogen voor drie euro pp het park in met een plattegrond in de hand lopen we naar de eerste mooie bonsai bomen. En wat veel  bonsai bomen staan er in dit park ze worden hier met kleine  knipschaartjes bijgehouden wat een werk. Er werken in dit park veel tuinmannen velen zijn dus aan het knippen de anderen zijn aan het vegen en opruimen. Maar wij genieten van al dit moois er zijn al wel veel bomen groen en wat struiken in bloei maar nog niet alles is zo ver, we zijn nog wat te vroeg in het jaar. Wel is het park prachtig aangelegd het park  stamt uit de 16 de eeuw de toenmalige beheerder tevens clan hoofd heeft het ontgonnen en de familie heeft het 228 jaar in bezit gehad er was een grote villa bij waar ze woonden. De familie heeft er 100 jaar over gedaan om dit te creëren, het park is in 1875 een publiekelijk park geworden. Dan in 1953 is het benoemd tot Japans speciale plaats of scenic beauty by de Goverment. In het park zijn vijver partijen met schildpadden en koi karpers je mag ook in een bootje een rondje varen in klederdracht. We zijn twee uur in het park geweest veel foto's gemaakt en genoten van al het moois om ons heen. Dan gaan we op de fiets door het drukke verkeer van deze stad naar het kasteel. Als we op het fietspad niet verder kunnen moeten we ondergronds we vermijden dan een heel druk kruispunt bovengronds, maar wat netjes allemaal daar beneden er zijn dus vier uitgangen je moet de juiste wel pakken. Dan kunnen we verder tot een nieuw kruispunt ook hier gaan we weer ondergronds. Als we onderweg nog een broodje hebben gekocht eten we deze op in een parkje naast de tram halte tevens eindstation.  Na de lunch komen we bij ons tweede park deze heeft dus twee kastelen ze zijn helaas niet open maar de tuin kunnen we wel bezoeken.  Ook hier is het weer prachtig ze zijn hier bezig met wat renovatie werkzaamheden dus staan er veel hekken maar het is ook een mooi park maar veel kleiner maar wel met nog de dikke vestigings muren. Dit park ligt dus dicht bij de zee en was vroeger een vestingings post met zicht over land en zee. Op een groot grasveld bij dit park zijn veel kinderen met hun ouders en verzorgers spelletjes aan het doen. Ze mogen nadien nog door het park wandelen velen doen dit ook. Wij gaan na het bezoek weer richting hotel en hebben zin in een bakje koffie, we kunnen beter 60 km fietsen dan slenteren daar wordt je moe van. Na de koffie de was doen en het verhaal schrijven en dan kunnen we voor het eten nog een kaartspel doen.

Groetjes en liefs Ale en Jelkje.

1. Feike en José:
    23 april 2026
    Wat een prachtig park😍Genieten!