Dagje Vinh Long
18 januari 2025 - Vinh Long, Vietnam
Vanmorgen een rondrit in de garmin gezet van 30 km,eerst fietsen we nog door de drukte van de stad maar hoe meer we naar het zuiden gaan hoe rustiger het wordt. We fietsen door kleine dorpjes de mensen groeten ons en zwaaien als we langs fietsen. We zijn nu echt op het platteland er zijn wel wat winkeltjes en wat cafeetjes maar geen eettentjes ( als we die nodig hebben ), maar prachtige paden met soms mooie groente tuintjes en vooral veel mensen die bezig zijn. Gelukkig zijn we gestart met koffie op de kamer en een stuk ketellapper. Als we door een dorp fietsen is er wat meer middenstand hier stoppen we bij een cafeetje, er zitten 5 schoolmeisjes te kaarten en een oudere baas heeft een heerlijk bakje koffie voor ons gezet. De meisjes waren deze morgen naar school geweest en nu zaten ze hier nog even te kaarten ze waren 12 jaar oud. Ze kregen een pepermuntje van ons en eerst vragen wat het was een van de meisjes begreep dat het pepermunt was en stak hem in de mond toen ze knikte stopten de andere meisjes het pepermuntje ook in de mond. Als we de koffie hebben afgerekend nemen we van de meisjes en de oude baas afscheid. De weg vervolgend komen we bij een tempel hier heerst ook weer veel bedrijvigheid er worden nieuwe kleine altaren gebouwd. Deze tempel werd bewoond door 7 dames we mogen binnen geen foto's maken maar buiten wel. De dames waren erg trots dat ze hier mogen wonen. De garmin brengt ons ook wel eens op een heel klein geitenpaadje maar halverwege moeten we toch terug heeft ook wel wat mensen lachen dan als we terug komen. We komen uit op een gigantisch industrie terrein met vele grote loodsen,we komen weer in de drukte en gaan een eettentjes zoeken we lusten wel wat. Hier weg fietsend zijn we op de parallelweg aan het einde moeten we toch met het gewone verkeer mee op de grote weg. Als we bijna weer in de stad zijn nog een drinkstop in gelast een heerlijke beker rietsuiker gemaakt door een meisje van 10 jaar we moeten ook bij haar afrekenen ze was heel trots en wij hadden onze dorst gelest. Dan zijn we weer bij het hotel de kamer is weer schoon en netjes, we nemen een douche en besluiten om voor een heerlijke voet massage te gaan de benen hebben goed hun best gedaan. De massage was heel goed de hotstones hebben we tussen de tenen gehad, de benen kunnen er weer tegen. Dan een plekje zoeken om een kaartje te leggen dit vinden we op een groot schip met een fantastisch uitzicht over de Mekong met al zijn bijzonder heden. En dan nog een eettentje zoeken met de telefoon gevonden en heerlijk gegeten. Dan wandelen we weer naar ons hotel. Vandaag ook voor het eerst een filmpje over het staatgebeuren in de Stad.
Groetjes en liefs Ale en Jelkje

Prachtig!