Dagje Phu Quoc
27 januari 2025 - Phu Quoc, Duong Dong, San Bay Airport, Vietnam
Na een heerlijke nacht vanmorgen rustig aan we hebben ontbijt van het hotel heerlijk brood met een gebakken eitje fruit koffie of thee was een goed begin van de dag. Dan de tassen pakken en meenemen naar de receptie we laten ze nog even bij het hotel laten staan want we willen jullie de drukte van de markt even laten zien. De markt is nu al druk hij is gewoon op de doorgaande weg, we moeten er om denken hoe en waar we met de fiets blijven staan. Er is zoveel te zien te ruiken en te voelen, we kunnen mooie plaatjes schieten hebben jullie het markt gevoel ook een beetje. Dan fietsen we naar het hotel om de bagage op te halen een personeelslid gaat nog een rondje fietsen op een van onze fietsen. Dan de bagage achterop en dan gaan we naar onze volgende overnachtings plek in het noorden. Daar aangekomen is de kamer nog niet klaar maar we hebben een lekker plekje in de schaduw waar we kunnen wachten, dan komt de dochter van de eigenaar naar ons toe we zijn uitgenodigd om bij hun te lunchen dit is ook een gebruik van de tet delen met mensen ze delen dus de lunch met ons. Dit was heerlijk we hebben krab gegeten met rijst en ei bamboescheuten in het zoet zuur, het was overweldigend als na gerecht watermeloen. Weer bedankt met pepermuntjes en het woord bedankt in het Vietnamees geleerd dat is kam a. Dan is de kamer klaar en kunnen we ons settelen, eerst douchen en dan kleren wassen we hebben een eigen waslijn. Net met de buurvrouw gesproken zei komt uit Nederlander en woont hier al zes jaar ze heeft ook een fiets en maakt hier ook zo nu en dan een tocht voor morgen heeft ze een mooie route voor ons. Ze heet Hetty en haar partner Sieger de pake en beppe waren Friezen Sieneke en Siebren Siderius. We hebben het er vanmiddag van genomen in de rust stand met de vogels om ons heen de wind door het haar en bij het zwembad zitten. We gaan om half vijf naar de zee een restaurant uitgezocht waar we vis willen eten, was nog een fikse klim met de fiets. De fiets moet op het parkeerterrein worden gezet en je moet lopend het pad volgen dan met de trap naar beneden en komen we in de rij te staan. We kijken elkaar aan van oh hadden we dit moeten bestellen ze hebben er lijsten bij om te checken of je op de lijst staat nou wij dus niet. Komt er al iemand bij ons of we hebben gereserveerd wij nee niet maar is er een tafel vrij ,de ober pakt een lijst en kijkt wij kijken elkaar aan staat niks op de lijst zegt hij ja er is een tafel vrij. We lopen achter hem aan en krijgen een tafel voor twee met uitzicht op de zee wat een mooi plekje. We gaan een potje kaarten en een biertje erbij en dan bestellen we een snapper wat een lekkernij. Als de zon in zee verdwenen is en wij ons eten op hebben fietsen we in donker terug haar ons resort.
Groetjes en liefs Ale en Jelkje

Groetnis fan ús.
Heel bijzonder! Wij genieten mee d.m.v. jullie verhalen. Super leuk.
Ik kom wat achterop mar straks wer by
Groetnis Jelkje