Dagje Ho Chi Minh
10 februari 2025 - Ho Chi Minh City, Vietnam
Vanmorgen een ontbijt van ons hotel we kunnen rustig aan doen hebben voor vandaag een rondrit van 25 km gepland. We kunnen niet in dit hotel blijven maar hebben gisteren al een ander geboekt. Dus tassen pakken fietskleding aan en dan de bagage in bewaring gegeven, naar de kelder om de fiets te halen en dan gaan we. Het is veel één richting verkeer dus vaak een hoekje om. Het is druk op straat voor een maandag ook de koffietenten hebben het weer behoorlijk druk, we zeggen tegen elkaar wie werkt er hier of ze zijn op de weg of in de koffie tent. We hebben weer van die mooie kleine straatjes tussen de huizen door je moet elkaar de ruimte geven om te passeren zo smal het is net of je door hun kamer fietst. We hebben de rondrit uitgezocht met het grote groene vlak op de kaart het is een eiland midden in HCM. Om er te komen een hele lange brug over dan tot onze verbazing wordt er super veel gebouwd voor de rijkere Vietnamees veel hoge gebouwen met appartementen. Een groot winkelcentrum in de midden groot opgezet allemaal,er zijn geen fietsers alleen wij wel veel auto's en scooters. Als we van het eiland afkomen zitten we midden in de drukte het verkeer gaat aan alle kanten aan ons voorbij. Dan in eens komen we op een plein met prachtige tet voorstellingen daar maken we natuurlijk weer foto's van. Als we een stukje verderop weer wat bekends zien zijn we bijna weer bij ons hotel dus bagage gehaald en naar het volgende adres gefietst. Hier werden we hartelijk ontvangen met een glas jus Orange en een schaaltje fruit, de kamer was nog niet klaar maar we zijn er lekker bij gaan zitten. Er komen na ons nog een stel Nederlanders ze komen ook van het platteland en voor hun vlucht zoeken ze ook de stad nog even op. Dan is ons kamer gereed en kunnen we lekker douchen. Als we om half vier de deur weer uit gaan lopen we door een park en tot ons verbazing onder het park weer een grote markt ,daar gaan we even kijken als we dan weer buiten komen begint het net te regenen wij bij een barretje schuilen en wat drinken. Dan lopen we nog een straatje om en komen weer uit bij ons hotel. Daar een biertje drinken en een kaartje leggen, en dan gaan we om wat eten.
Groetjes en liefs Ale en Jelkje

Weer prachtige foto's en anders voor beppe zegt Tante Hetty
Weer mooi samen de foto's bekeken
Maar ook nu weer mooie foto's.
Een goede reis terug, we zijn benieuwd naar jullie belevenissen.